Hvad er rav ?

Selvom man ikke umiddelbart kan se det på dem, så er hver enkelt stykke rav faktisk flere millioner år gammelt. Rav er nemlig betegnelsen for forstenet harpiks, der dryppede ned fra nåle- og løvtræer for mellem 30 og 50 millioner år siden. Herefter er de undergået en kemisk proces og er blevet presset sammen til de smukke forsteninger, vi kender i dag. Udover at være meget brugte i smykker, så giver rav os også en unik mulighed for at finde ud af mere om livet dengang, da der nogle gange er små insekter fanget i forsteningerne.

Kun små ravfund uden ravlygter

Ravfund.dk gav os en meget indsigtsfuld rundtur på virksomhedens indendørs strand og fortalte vigtigheden af at vælge de helt rigtige lygter til rav-fund. Det, som vi især blev opmærksomme på, var, at det ikke er lige meget, hvilke lygter til rav-fund man vælger. Vil man søge på dybere vand, som f.eks. 50 cm, så skal man vælge en lygte med kraftig keglestyrke, mens en lygte med mindre keglestyrke er ideel til en vandstand på ca. 10 cm. Det er nemmest at finde rav i tusmørke eller efter mørkets frembrud. Derfor er lygter til rav-fund ganske effektive, da man har brug for mest mulig lyskontrast til at finde rav. Du kan dog få ravlygter til dagslys men det er ikke noget vi har testes, disse hedder Crystal Clear.

Hav det sjovt, mens du samler rav

Det kan være en enormt god idé at gøre dine ture hyggelige. Det kan du gøre ved at gøre en lille smule mere ud af dem. Du kan for eksempel tage din familie eller venner med ud og samle og børnene vil elske det – kun fantasien sætter grænser og hvis du vil øge chancerne for at finde rav så kan du evt. tage et kik på deres Danmarks kort som viser hvor man finder rav. Hvis du laver ravstykkerne om til noget, kan du måske forsøge dig med at sælge det. Det vigtigste er egentlig, at du får en følelse af, at det du laver giver mening.