Vi har alle været der. Det frygtede øjeblik, hvor du taber din smartphone eller tablet, og skærmen splintrer i en million stykker. Eller måske dør batteriet bare, og du har ingen idé om, hvordan du skal reparere det. Bare rolig, vi er her for at hjælpe! I denne omfattende vejledning vil vi gå dig gennem de trin, du skal gennemgå for selv at reparere dine tekniske enheder. Så uanset om din skærm er revnet, eller om batteriet er dødt, har vi styr på det.

Skærmen revner

Hvis din telefon eller tablet har en revnet skærm, er det første, du skal gøre, at udskifte skærmen. Du kan købe en erstatningsskærm online eller i din lokale elektronikforretning. Når du har den nye skærm, skal du følge disse instruktioner for at installere den:

Først skal du fjerne den gamle skærm fra din enhed. Det gør du ved at bruge en lille skruetrækker til at fjerne de skruer, der holder skærmen på plads. Fjern derefter forsigtigt den gamle skærm fra enheden. Pas på, at du ikke beskadiger nogen af de andre komponenter i din enhed, mens du gør dette.

Derefter skal du sætte den nye skærm på din enhed. Igen skal du være forsigtig med ikke at beskadige nogen af de andre komponenter, mens du gør dette. Når du har monteret den nye skærm på plads, og brug skruerne til at fastgøre den.

Hvis batteriet på din enhed er dødt, er der et par ting, du kan gøre for at forsøge at reparere det. Først skal du sikre dig, at batteriet er korrekt opladet. Hvis det er, skal du prøve at nulstille enheden. Det gør du ved at holde tænd/sluk-knappen nede i 30 sekunder og derefter slippe den. Dette skulle nulstille din enhed og forhåbentlig løse batteriproblemet.

En anden ting, du kan prøve, er at kalibrere dit batteri. For at gøre dette skal du gå ind på din enheds indstillinger og find afsnittet om batteri. Når du er i batteriafsnittet, skal du finde knappen Kalibrer og følge instruktionerne på skærmen. Dette skulle hjælpe med at forbedre din batterilevetid. Hvis din enhed stadig ikke virker efter at have prøvet alle disse ting, er det på tide at tage den til en professionel. En professionel vil kunne diagnosticere problemet og løse det for dig. Her kan du med fordel opsøge Bramming Electronic, som hjælper med alle typer af reparationer af dine smartphone og tablet.